Delen

Waar kun je terecht met vragen?

Genderpraatjes

Het COC is de jongerenlijn ‘Genderpraatjes’ gestart voor steun en vragen over gender. Op deze site kun je met hen chatten, bellen en mailen over jouw vragen rondom gender en genderidentiteit.

Neem contact op

WOMEN Inc. zet zich in voor de erkenning van de verschillen tussen mannen en vrouwen binnen de gezondheidszorg; in onderzoek, onderwijs, diagnose en behandeling.

Transgender Netwerk Nederland streeft naar betaalbare kwaliteitszorg op maat voor transgender personen. Ook bestaat er op hun website een meldpunt voor transgender-discriminatie.

Met de Transgender Wegwijzer (ontwikkeld door Transvisie en Transgender Netwerk Nederland) doorzoek je eenvoudig online het actuele aanbod, van artsen tot antidiscriminatiebureaus en van psychologen tot ontmoetingsgroepen.

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). Ze zetten zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland.

Kom je er niet uit met je dokter?

Ben jij op zoek naar een arts die open staat voor seksuele- en genderdiversiteit? Deze lijst LHBTI+ vriendelijke artsen van Roze in Wit kan je helpen. Ook Switchboard (een vrijwilligerstelefoon/chat en e-maildienst gefaciliteerd door COC Nederland) heeft een lijst met LHBTI-vriendelijke huisartsen.

Het NNID behartigt de belangen van mensen met een intersekse-conditie en bevorderen de zichtbaarheid van deze mensen in de maatschappij.

Op het online platform Sense kunnen jongeren terecht voor al hun vragen over seks, verliefdheid, liefde en alles wat daarbij komt kijken. Op de website staat onder andere een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen.

Op de website Begin een goed gesprek lees je hoe je de dokter helpt om jou nog beter te helpen. Je vindt er onder andere wat de dokter van jou wil weten en wat jij aan de dokter kunt vragen.

Vind je het lastig om over seksualiteit te praten?

Op seksualiteit.nl vind je tips ter voorbereiding op een gesprek met je huisarts en tips voor tijdens het gesprek. Ook is er extra informatie voor mensen met een ziekte of beperking.

De Hiv Vereniging zet zich in voor gelijke behandeling van mensen met hiv. Ze geven informatie, zorgen voor uitwisseling, behartigen belangen en bieden ondersteuning. Op de website staan onder andere ervaringsverhalen van mensen met hiv met de zorg.

DSD Nederland komt op voor de belangen van mensen met een aangeboren variatie in de XY-sekse ontwikkeling en voor hun ouders of verzorgers.