Voor zorg-professionals

Met de campagne ‘Komt een mens bij de dokter’ roepen we u als zorgverlener op uw verantwoordelijkheid te nemen om zorg op maat te bieden. Verkeerde aannames, schaamte en ontbrekende kennis staan passende zorg nog te vaak in de weg. We hopen, en verwachten, dat deze campagne bijdraagt aan een grotere openheid in de spreekkamer en dat er nog beter rekening wordt gehouden met wat een patiënt of cliënt uniek maakt.

Toolkit voor zorg- en hulpverleners

Deze toolkit biedt praktische informatie voor zorg- en hulpverleners om rekening te houden met diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie. We verwijzen naar relevante interventies, materialen en kennisbronnen om kennis en vaardigheden op specifieke punten bij te spijkeren of om cliënten mee bij te staan.

Bekijk het hier

Informatiepakket

Wilt u meer informatie over de campagne ‘Komt een mens bij de dokter’ of vindt u het belangrijk een signaal naar uw patiënten af te geven dat u ruimte maakt voor diversiteit in de spreekkamer? Vraag dan ons informatiepakket aan.

Bestel het informatiepakket

De Tentoonstelling

In de ‘Komt een mens bij de dokter’-tentoonstelling zie en lees je de verhalen van mensen die, hoe verschillend ze ook zijn, één ding met elkaar gemeen hebben: ze zoeken naar passende zorg.